Stołówka


[pobierz] 0.1 MB Regulamin określający pracę stołówki 2020

Kontakt e-mail do intendenta:

intendent.spostrow@onet.pl

 

O G Ł O S Z E N I E

 

W związku ze stanem epidemii z uwagi na zagrożenie COVID-19 wpłaty za dożywianie za miesiąc listopad należy dokonać wyłącznie na konto bankowe Rady Rodziców Szkoły Podstawowej w Ostrowie Lubelskim.
Termin: 26.11.2020 r.- 10.12.2020 r.

 

Bank Spółdzielczy w Ostrowie Lubelskim
nr. konta: 43 8707 1032 0400 0374 2004 0001
Tytułem: imię i nazwisko ucznia, klasa oraz miesiąc za który wpłacane są pieniądze.

Wpłaty gotówkowe na konto Rady Rodziców są bezprowizyjne.

 

Całomiesięczna kwota za miesiąc listopad wynosi:
4 dni x 3,50 zł = 14,00 zł

Całomiesięczna kwota za miesiąc październik wynosi:
21 dni x 3,50 zł = 73,50 zł

 

!!! Informacja o kwotach indywidualnych każdego ucznia znajduje się u wychowawcy klasy !!!

 

Proszę o uregulowanie zaległości.

Proszę o przestrzeganie terminu płatności.

 

Lidia Czubacka
Intendent Szkoły Podstawowej w Ostrowie Lubelskim

Jadłospis 2021 rok

 

JADŁOSPIS od 25.01.2021 r. do 29.01.2021 r.

 

PONIEDZIAŁEK 25.01.2021 r.
Zupa ogórkowa
1. Warzywa: marchew, seler, pietruszka, koperek, ziemniaki, ogórki kiszone (gorczyca, seler).
2. Podudzia z kurczaka.
3. Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony.
4. Woda (do gotowania zupy).
5. Śmietana (z mleka).
Chleb mieszany
1. Chleb mazowiecki: mąka pszenna i żytnia, sól, drożdże.
2. Chleb kresowy: mąka pszenna i żytnia, słonecznik, len, drożdże, otręby żytnie.
Woda
1. Woda niegazowana.

 

WTOREK 26.01.2021 r.
Ryż z kurczakiem i warzywami
1. Filet z kurczaka.
2. Ryż biały.
3. Przyprawy: pieprz czarny mielony, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, majeranek, curry, papryka słodka.
4. Woda ( do gotowania ryżu).
5. Mieszanka warzyw (na patelnię).
Kompot truskawkowy
1. Woda niegazowana.
2. Cytryna.

 

ŚRODA 27.01.2021 r.
Ryba panierowana z ziemniakami
1. Ryba miruna.
2. Panierka: mleko, mąka pszenna, bułka tarta.
3. Przyprawy: pieprz czarny mielony, papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany, zioła prowansalskie.
4. Ziemniaki.
5. Olej Kujawski.
Surówka z kiszonej kapusty
1. Kapusta kiszona, marchew, cebula.
2. Jabłka.
3. Olej Kujawski, zioła prowansalskie.
Herbata
1. Herbata SAGA.
2. Cukier.

 

CZWARTEK 28.01.2021 r.
Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną
1. Łopatka b/k.
2. Cebula, papryka czerwona, marchew, pietruszka.
3. Przyprawy: pieprz czarny mielony, sól. papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany, koncentrat pomidorowy.
4. Kasza gryczana.
Ogórki korniszony
1. Ogórki korniszony (seler, gorczyca).
Kompot wiśniowy
1. Wiśnie mrożone.
2. Cukier.

 

PIĄTEK 29.01.2021 r.

Krupnik z kaszy jęczmiennej
1. Warzywa: marchew, seler, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki.
2. Kasza jęczmienna.
3. Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony, papryka słodka.
4. Woda (do gotowania zupy).
Chleb mieszany
1. Chleb mazowiecki: mąka pszenna i żytnia, sól, drożdże.
2. Chleb kresowy: mąka pszenna i żytnia, słonecznik, len, drożdże, otręby żytnie.
Woda
1. Woda niegazowana.