Stołówka


OGŁOSZENIE

Opłata na dożywianie za miesiąc luty wynosi 20 dni x 2,50 zł = 50,00 zł.

Wpłaty za miesiąc luty przyjmuje intendent Pani Lidia Czubacka w dniach od 02.03.2020 r. do 13.03.2020 r. w godzinach: 7.30 – 9.30; 12.45 – 13.45

 

 Opłata na dożywianie za miesiąc styczeń wynosi 9 dni x 2,50 zł = 22,50 zł.

Wpłaty za miesiąc styczeń przyjmuje intendent Pani Lidia Czubacka w dniach od 03. 02. 2020 r. do 10.02.2020 r. w godzinach: 7.30 – 9.30; 12.45 – 13.45.

 Prosimy o przestrzeganie terminu płatności.

 

JADŁOSPIS 09.03.2020 r. - 13.03.2020 r.

09.03.2020 r. Poniedziałek
Zupa z zielonego groszku z makaronem, chleb mieszany, woda
ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU
1. Woda (do ugotowania zupy). Śmietana (z mleka) i masło (z mleka).
2. Warzywa (pietruszka, seler, marchew, ziemniaki, groszek zielony mrożony, koperek).
3. Przyprawy: pieprz czarny, ziele angielski, sól, liść laurowy, zioła prowansalskie.
4. Łopatka wieprzowa.
5. Śmietana (z mleka).
CHLEB MIESZANY
1. Chleb mazowiecki: mąka pszenna i żytnia, sól, drożdże.
2. Chleb kresowy: mąka pszenna i żytnia, słonecznik, len, drożdże, otręby żytnie.
WODA (do picia)


10.03.2020 r. Wtorek
Fasolka po bretońsku chleb mieszany, herbata.
FASOLKA PO BRETOŃSKU
1. Woda ( do ugotowania fasolki).
2. Warzywa: marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki, groch Jaś.
3. Kiełbasa podwawelska, łopatka wieprzowa.
4. Przyprawy: ziele angielskie, sól, liść laurowy, pieprz czarny mielony, koncentrat pomidorowy, majeranek.
CHLEB MIESZANY
1. Chleb mazowiecki: mąka pszenna i żytnia, sól, drożdże.
2. Chleb kresowy: mąka pszenna i żytnia, słonecznik, len, drożdże, otręby żytnie.
HERBATA (woda+cukier)


11.03.2020 r. Środa
Makaron penne z sosem drobiowym, kompot porzeczkowy.
MAKARON PENNE Z SOSEM DROBIOWYM
1. Makaron penne (mąka z pszenicy durum, jaja, woda).
2. Mięso drobiowe (udka, podudzia, ćwiartki z kurczaka).
3. Woda (do ugotowania makaronu).
4. Śmienata (z mleka).

5. Warzywa: marchew, pietruszka, seler, koperek.

6. Przyprawy: pieprz czarny, papryka słodka, majeranek, zioła prowansalskie.
KOMPOT PORZECZKOWY (woda+cukier)


12.03.2020 r. Czwartek
Zupa pomidorowa z ryżem, woda.
ZUPA POMIDOROWA
1. Warzywa: marchew, koperek, seler, pietruszka, por, natka pietruszki.
2. Ryż biały.
3. Śmietana (z mleka).
4. Przyprawy: ziele angielskie, sól, liść laurowy, pieprz czarny mielony.

5. Woda (do ugotowania zupy i makaronu).
WODA (do picia)

13.03.2020 r. Piątek
Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty, herbata
KOTLETY RYBNE Z ZIEMNIAKAMI
1. Kotlety rybne panierowane.
2. Ziemniaki.
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

1. Biała kapusta, marchewka, cebula, koperek.

2. Śmietana (z mleka).

3. Zioła prowansalskie i pieprz czarny.

HERBATA (woda+cukier)