Stołówka


OGŁOSZENIE

Opłata na dożywianie za miesiąc wrzesień wynosi 9 dni x 2,50 zł = 22,50 zł

Wpłaty za miesiąc wrzesień przyjmuje intendent Pani Lidia Czubacka w dniach od 01. 10. 2019 r. do 10.10.2019 r. w godzinach: 7.30 – 9.30; 12.45 – 13.45

 

Opłata na dożywianie za miesiąc październik wynosi 21 dni x 2,50 zł = 52,50 zł

Wpłaty za miesiąc październik przyjmuje intendent Pani Lidia Czubacka w dniach od 04. 11. 2019 r. do 12.11.2019 r. w godzinach: 7.30 – 9.30; 12.45 – 13.45

Jadłospis 12.11.2019 r. – 15.11.2019 r.

Wtorek
Krupnik z kaszy jęczmiennej, chleb mieszany, woda

ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ
1. Woda (dogotowania zupy).
2. Warzywa: ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler.
3. Kasza jęczmienna.
4. Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony, papryka słodka.
CHLEB MIESZANY
1. Chleb mazowiecki: mąka pszenna i żytnia, sól, drożdże.
2. Chleb kresowy: mąka pszenna i żytnia, słonecznik, len, drożdże, otręby żytnie.
WODA(do picia)


Środa
Zupa pomidorowa z makaronem, woda z cytryną
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM
1. Makaron świderki: mąka z pszenicy durum, jaja, woda.
2. Woda (do gotowania zupy).
3. Warzywa (marchew pietruszka, seler, koperek).
4. Łopatka b/k.
5. Śmietana (z mleka).
6. Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony.
7. Koncentrat pomidorowy PUDLISZKI 28-30%.
WODA Z CYTRYNĄ
1. Cytryna (dodatek do wody).
2. Woda niegazowana (do picia).


Czwartek
Kotlety mielone, ziemniaki, buraczki, herbata

KOTLETY MIELONE Z ZIEMNIAKAMI
1. Łopatka b/k (zmielona).
2. Jaja.
3. Cebula i ziemniaki.
4. Przyprawy: pieprz czarny mielony, papryka słodka, przyprawa do kurczaka ( PRYMAT- sól, papryka słodka, cebula, owoc kolendry, czosnek(5%),cukier, kurkuma, gorczyca biała, imbir, majeranek, chili, kmin rzymski, kminek, goździki).

BURACZKI
1. Buraki czerwone.
2. Masło (z mleka).
3. Przyprawy: pieprz czarny mielony; majeranek.
HERBATA
1. Herbata SAGA
2. Cukier- węglowodany w tym cukry


Piątek
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wiśniowy

PALUSZKI RYBNE Z ZIEMNIAKAMI
1. Paluszki rybne panierowane
2. Ziemniaki

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ
1. Warzywa: kapusta kiszona, marchew, cebula
2. Olej rzepakowy.
KOMPOT WIŚNIOWY
1. Mrożone wiśnie
2. Cukier – węglowodany w tym cukry